CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili Dr. Özcan Baripoğlu, “İpek hemşire için, teknisyen İsmail için, Profesör Fuat için, doktor Gökhan için, mühendis Ali için… Çok insan için iktidara gelmek zorundayız. İşçiler, emekliler, ev hanımları, öğrenciler, beyaz yakalılar, mavi yakalılar, kuryeler, bakım işinde çalışanlar vs. yani biz, sessizler için onlar adına iktidara gelmek zorundayız.”
Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi 14 Mayıs’ta yapılacak. Yüksek Seçim Kurulu’na listelerin sunulmasıyla birlikte seçime kısa bir süre kala partilerin milletvekili adayları netleşti. CHP’nin İstanbul 1. Bölge milletvekili adaylarından biri de örgütün çok yakından tanıdığı Dr. Özcan Baripoğlu oldu. CHP’nin birçok kademelerinde görev almış olan Dr. Baripoğlu, buz kez örgütünün karşısına milletvekili adayı olarak çıktı.
CHP Ümraniye İlçe Örgütü’nde düzenlenen aday tanıtım programında konuşan Dr. Özcan Baripoğlu, “Cumhuriyetimizi 1923’te kurduk aradan 100 yıl geçti. Bu muhteşem yüzyılın 20 yılı ne yazık ki mevcut iktidarın, tek adamın eline geçti. Şimdi bu zihniyetin değişmesi için çok yakın, çok iyi ve çok güçlü bir noktadayız. Değiştirebilme iradesi elimizde, değiştirebilecek güç elimizde. Bunu heba etmemek için çok çalışmak zorundayız.” dedi.
İktidara gelmek zorunda olduklarını kaydeden Dr. Baripoğlu, “Kreş sorunu yüzünden çocuklarını bırakacak yer bulamayan İpek hemşire için, çocuklarını özel okullarda okutacak ne parası ne de devletin okullarında nitelikli eğitimim olmadığı belirten teknisyen İsmail için, istifa etmek üzere olan Profesör Fuat için, Almanya’da doktorluk yapmak için Almanca dil kursunda sıra bekleyen doktor Gökhan için ve daha kredisinin taksitlerini bitiremeden depremde evi yıkılan mühendis Ali için… işçiler, emekliler, ev hanımları, öğrenciler, beyaz yakalılar, mavi yakalılar, kuryeler, bakım işinde çalışanlar vs. yani biz, sessizler için onlar adına iktidara gelmek zorundayız.” dedi.
CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Dr. Özcan Baripoğlu’nun konuşmasından satır başları şu şeklide:
Şükrü Efendinin torunuyum
CHP’yle bağlantısının 100 yıllık geçmişi olduğunu kaydeden Baripoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıktığında onu Samsun’dan Havza’ya güvenli bir biçimde irtikal etmesini sağlayan Samsunlu Kuva-i Milliyecilerden İstiklal Savaşı Gazisi Şükrü Efendinin torunuyum” dedi.
Çok çalışmak zorundayız
“Her seçim önemlidir ancak bu seçim çok daha da önemli. 100 yılık bir serüven yaşadık. Cumhuriyetimizi 1923’te kurduk aradan 100 yıl geçti. Bu muhteşem yüzyılın 20 yılı ne yazık ki mevcut iktidarın, tek adamın eline geçti. Şimdi bu zihniyetin değişmesi için çok yakın, çok iyi ve çok güçlü bir noktadayız. Değiştirebilme iradesi elimizde, değiştirebilecek güç elimizde. Bunu heba etmemek için çok çalışmak zorundayız. Sayın Genel Başkanımızın çok uzun yıllardır sürdürdüğü ve oluşturduğu bu ittifak sayesinde bu güce ulaştığımızı görüyoruz. Bu çok önemli.
İttifak içinde olduğumuz diğer partilerin adaylarının bizim listelerimizde olmaları sıkıntılara neden olmuş olabilir ama ittifak zaten böyle bir şeydir. İttifakın amacı nedir? İttifakın amacı bu düzeni değiştirmektir. Bu düzeni değiştirmenin iki tane Kaplanı var. Bunlardan bir tanesi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak ikincisi de yasama iradesinin sorunsuz çalışabilmesi için Cumhur İttifakından daha fazla milletvekiline sahip olmak. Bu iki Kaplanın bir araya gelmesi gerekir ki, güçlü bir parlamenter sistem ile memleketi yeniden ayağa kalkındırmak başarısı gösterilebilsin. Bu anlamda çalışmalarımız rekabetçi bir duygudan daha çok dayanışmacı bir duyguyla ve elele vererek ittifak partilerinin değerli yöneticileriyle, adaylarıyla bir araya gelerek birlikte inşaa etmek zorundayız. Hiç şüphesiz Cumhuriyet Halk Parti’nin örgütsel gücü burada iyi bir güç teşkil etmektedir.”
Farkındayız
“Farkındayız. Çok farklı siyasi partilerden geliyoruz. Çok farklı siyasi parti kültürlerinden geliyoruz, çok farklı ideolojik yapılandırmalardan geliyoruz. Bunların hepsinin farkındayız. Ama bunların hepsini ortak bir zeminde bir araya getirebilecek bir siyasi iradeyi oluşturmak bize yakışır. Bu ittifakın itici gücü olarak biz bunu becerebiliriz ve 14 Mayıs’ta biz bunu iktidara gelerek taçlandıracağız.”
Ortada 21 yıllık bir tahribat var!
“Ortada 21 yıllık bir tahribat var. Az buz değil. Öylesine ki, AKP’nin seçim propaganda söylemine, yaklaşımına bakıyorum sanki 21 yıldır muhalefetteymiş de bu seçimde iktidar adayıymış gibi propaganda sürdürüyor. Şunu yapacağız bunu yapacağız… Peki, 21 yıldır neden yapmadınız? Bunlar yapılacaktı madem elinizi tutan mı vardı? Ama ortada bir tercih vardı. Bu söylediklerini yapamadıkları için değil yapmadıkları içindi bu irade. Şimdi bu iradenin değişme zamanı geldi. Biz karamsar değiliz bilakis kararlıyız.
Hiç şüphesiz memleketimizin ekonomik buhranı devam ederken ardından iki yıldan daha fazla süren pandemi dönemi dünyadaki bütün dengeleri küresel anlamda darmadağın etti. Pandemiden çıktık ve ne yazık ki çok yakın tarihte ülkemizde yaşadığımız büyük deprem dengeleri daha da sarsar ve sorunları derinleştirir hale getirdi. Ama bunlar çözülmeyecek meseleler değildir. Çünkü çözüm müessesesinin başında siyasi irade gelir. Siyasi irade neyi ortaya koyar ve neyin arkasında durursa değişim o yönde olur zaten. Bu sebeple biz buna hazırız. Kurumlar çöktü Kızılay’ı AFAD’ıyla, şunuyla bunuyla. Kurallar çöktü ortada kural yok adamına göre kural. Ona başka buna başka bir devlet tasarrufu var. Bu kabul edilebilir bir şey değil bu devlet olmamak demektir aslına bakarsanız.”
Önce ferahlayacağız sonra ülkemizi refaha kavuşturacağız
“Öte yandan baktığınızda kadrolar meselesi. En nitelikli kadrolara, en nitelikli makamlara en niteliksiz kadroların yerleştirildiği bir istihdam söz konusudur. Bunların hepsini toptan değiştireceğiz. Devlet kurallarıyla, kanunlarıyla, yeni kadrolarıyla bu ülkenin insanlarına eşit ve adaletli hizmet eder hale gelecek. İttifak içinde yer alan partilerle birlikte hazırlanan ortak mutabakat metni ile biz bunun adını 2. Yüzyıl olarak koyduk. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile başlayan ve ardı sıra adaletten eğitime, sağlıktan sosyal güvenliğe, turizmden teknolojiye, dijital dönüşüme, yeşil dönüşüme, iklim değişimine varıncaya kadar bir sürü üst başlıktan sayısız alt başlık ve maddelerle iktidara gelindiğinde her iki ayda, üç ayda adım adım yapılacak programları içermektedir. Biz bunu yapacak güçteyiz. Bizim partimizin nitelikli yetişmiş teknik kadroları böyle bir programı hayata geçirecek güçtedir. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın. Önce ferahlayacağız sonra ülkemizi refaha kavuşturacağız.”
İpek hemşire için iktidara gelmek zorundayız!
“Adaylığım sebebiyle işyerinden ayrılırken birlikte yıllardır çalıştığım genç İpek hemşirem, “Hocam vekil olursanız çalışan kadınları unutmayın. Kreş çok büyük bir sorun. Çocuklarımızı bırakacak yer bulamıyoruz. Bunları lütfen unutmayın” dedi. İşte biz, İpek hemşire için iktidara gelmek zorundayız.
Biz; “Çocuklarımızı özel okullarda okutacak ne paramız var ne de devletin okullarında nitelikli eğitim var. Bu çocukların geleceği ne olacak” diyen teknisyen İsmail için iktidar gelmek zorundayız.
Biz; “Bıktım artık istifa etmek üzereyim” diye üniversitedeki Profesör Fuat için iktidara gelmek zorundayız.
Biz, “Ben bu ülkeye nasıl geleyim” diyen yeğenim Ada için iktidara gelmek zorundayız.
Biz, “Almanya’da doktorluk yapmak için, Almanya’ya gitmek için Goethe Enstitüsünde Almanca dil kursunda sıra bekleyen doktor Gökhan için iktidara gelmek zorundayız.
Ve biz, daha kredisinin taksitlerini bitiremeden depremde evi yıkılan mühendis Ali için iktidara gelmek zorundayız.”
Sessizler için onlar adına iktidara gelmek zorundayız.
“Çok insan için iktidara gelmek zorundayız. Çok insan için…İşçiler, emekliler, ev hanımları, öğrenciler, beyaz yakalılar, mavi yakalılar, kuryeler, bakım işinde çalışanlar vs. yani biz, sessizler için onlar adına iktidara gelmek zorundayız.”
Ümraniye ve Ümraniyelileri de unutmayacağım
Kendisinin de bir Ümraniyeli olduğunu vurgulayan Özcan Baripoğlu, Ümraniyelilerin de beklentilerine cevap vereceğini, onların her zaman yanında olacağını ve Ümraniye’nin sorunlarının çözümü için elinden geleni yapacağını belirtti.
Söz verdik, sözümüzden de dönmeyeceğiz!
Özcan Baripoğlu, sözlerini “Genel başkanımızla başlayan ve bizlere kadar da sirayet eden bir duygu var. O da şu: Biz bu ülkeye bu inanlara “Söz Verdik”. Söz verdik söz verdik sözümüzden de geri dönmeyeceğiz. Sözümüzden de dönmeyeceğiz. Bay Kemal de dönmeyecek, Özcan da dönmeyecek, Ahmet’te dönmeyecek, Ayşe de dönmeyecek her kimse…Biz bu ülkeyi yeniden ayağa kaldırmak için parlamentodaysa parlamentoda, sokaktaysa sokakta, dernekteyse dernekte, evdeyse evde nerde olursa olsun, sol, sosyal demokrat değerlerimizle bu ülkeyi yeniden ayağa kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Bu da benim size sözüm olsun” diyerek tamamladı.
HABER: Kerim Öztürk – Ümraniye Gündemi Gazetesi / 17.04.2023
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
25 Nisan 2023 TÜM MANŞETLER, ÜMRANİYE HABER
17 Nisan 2023 GENEL, GÜNCEL, POLİTİKA, TÜM MANŞETLER, ÜMRANİYE HABER
13 Nisan 2023 EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, TÜM MANŞETLER, ÜMRANİYE HABER
13 Nisan 2023 GENEL, GÜNCEL, TÜM MANŞETLER, ÜMRANİYE HABER, YAŞAM