logo

GÖZYAŞLARINA BOĞAN HİKAYELERİ İLE 15 TEMMUZ DARBESİ ÜMRANİYE KAHRAMANLARI

FETÖ örgütü 15 Temmuz 2016’da haince kurulmuş planlarını uygulamaya kalktıklarında karşılarında bu kahramanları bulmuşlardı. Ümraniye hain darbeye 7 şehit verdi. Her biri ayrı ayrı gözyaşlarına boğan hikayeye sahip. Onlar bu ülkenin şehitleri. Onlar bu ülkenin kahramanları. İşte onların hikayesi.

Gözyaşlarına boğan hikayeleri ile 15 Temmuz darbesi kahramanları - Sayfa 24

48 yaşındaki Erol İnce, Özel Harekat polisiydi. Evli, 9 ve  14 yaşlarında iki erkek çocuk babasıydı. 54 arkadaşıyla birlikte hain darbecilerin ele geçirdikleri savaş uçaklarıyla Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yaptıkları saldırıda şehit düştü. Artvin Yusufeli’li şehit Erol İnce’nin cenazesi İstanbul Eyüp Sultan Camii’nde düzenlenen tören sonrası Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi. Adı Artvin Şehit Erol İnce İmam-Hatip Ortaokulu’nda yaşatılacak.  

Gözyaşlarına boğan hikayeleri ile 15 Temmuz darbesi kahramanları - Sayfa 72

56 yaşındaki Askeri Çoban, İstanbul’da hazır giyim mağazası işletiyordu. Evli ve 7 çocuk babasıydı. 15 Temmuz gecesi çocuklarıyla beraber darbe girişimini protesto etti. Daha sonra çocuklarını eve göndererek Boğaziçi Köprüsü’ne giden Askeri Çoban, gece 04.00 sıralarında darbecilerin helikopterli saldırısında şehit düştü. Şehit Askeri Çoban, memleketi Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde defnedildi. Şehidin anısına Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde bulunan ve 12 Eylül darbesinin baş mimarı olan Kenan Evren’in adını taşıyan ilk ve ortaokuluna, Diyarbakır Erganili Askeri Çoban’ın adı verildi.

Gözyaşlarına boğan hikayeleri ile 15 Temmuz darbesi kahramanları - Sayfa 134

Trabzonlu Köksal Karmil, 50 yaşındaydı. İstanbul’daki 1. Ordu Komutanlığı’nda memurluk görevini sürdürüyordu. Köksal Karmil, 15 Temmuz gecesi evinde istirahat ediyordu. Televizyon kanallarında Boğaziçi Köprüsü’nün hainler tarafından kapatıldığını ve halkın hedef alındığını öğrenince oraya koştu. Yaralıları taşımak için seferber olan Karmil, Boğaziçi Köprüsü’nde hainlerin silahından çıkan kurşunla şehit oldu. 5 çocuk babası Karmil’in eşi, “Bana, ‘Bu makamı kaçıramam vatanım için gitmem gerekiyor’ dedi ve gitti” diye konuştu. Köksal Karmil, ikindi namazını müteakip Ümraniye Meyveli Bahçe Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı. 

Gözyaşlarına boğan hikayeleri ile 15 Temmuz darbesi kahramanları - Sayfa 138

Gümüşhane Kelkit doğumlu 52 yaşındaki Lokman Oktay, elektrikçilik yapıyordu. Evliydi. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla hain darbecilere karşı sokağa çıktı, evine en yakın yer olan Boğaziçi Köprüsü’ne gitti. Hain darbecilerle tartıştı, onları kalkışmadan vazgeçirmeye çalıştı. Ancak  hain darbecilerin açtığı ateş sonucu olay yerinde şehit oldu. Şehit Lokman Oktay’ın cenazesi Ümraniye Kocatepe Şehitliği’nde defnedildi. 

Gözyaşlarına boğan hikayeleri ile 15 Temmuz darbesi kahramanları - Sayfa 190

15 Temmuz akşamı FETÖ’nün hainlerine direnmek için, amcası, kuzeni ve arkadaşıyla birlikte meydanlara koşan gençlerden biriydi Onur Kılıç. Boğaziçi Köprüsü’nde vatanını savunurken kalbine giren kurşunla 23 yaşında şehit düşen Kılıç, Türkmen Dağı’nda yaşanan çatışmaları gördükçe kahroluyor, mücadele etmek için o topraklara gitmek istediğini söylüyordu. Rizeli Şehit Onur Kılıç, henüz 23 yaşındaydı. Taksicilik ve araba alım-satım işiyle uğraşan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir hayranlık besliyordu. Amcası Kenan Kılıç, Onur’un sabahtan akşama kadar internet, televizyon ve sosyal medyadan Cumhurbaşkanı’nı takip ettiğini ve çok ayrı bir sevgi beslediğini söyledi. Darbe girişimi gecesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne gitmek üzere olan amcası ve arkadaşlarıyla yola çıkan ve sonrasında gruptan ayrılan Onur Kılıç, sabaha karşı amcasıyla bir kez konuşabildi. Kılıç, saat 03.30’da şehit düştü. 

 

Gözyaşlarına boğan hikayeleri ile 15 Temmuz darbesi kahramanları - Sayfa 28

51 yaşındaki Sevgi Yeşilyurt, İstanbul Eminönü’ndeki bir şirkette çalışıyordu. İki çocuğu vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sokağa çıkın” çağrısıyla alanlara koştu. Darbecilerin Boğaziçi Köprüsü’nün kapattığını duyunca, köprüye gitti. Oğlu Sadık Divan da, o sıralarda Atatürk Havalimanı’ndaki darbecilerle mücadele ediyordu. Şehidin oğlu, “Annem vatan söz konusu olduğunda kaplan kesilirdi. O gece de kaplan kesilmiş. Allah ona şehitliği nasip etti. Köprüde ilk açılan ateşte koşmaya başlamış askerlerin üzerine, ilk şehit olanlardan biri olmuş annem” dedi. Sevgi Yeşilyurt, hain darbecilerin açtığı ateş sonucu Boğaziçi Köprüsü’nde şehit düştü. Aslen Samsun Alaçam’lı olan Sevgi Yeşilyurt, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. 

Etiketler: » » »
Share
1778 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ