Ümraniye genelinde özel ve resmî toplam 120 bin öğrenci ile 7 bin öğretmen ilk ders ziliyle birlikte 18 günlük tatile girdi.
HABER: Kerim ÖZTÜRK // Ümraniye Gündemi Gazetesi // 21.01.2022
6 Eylül Pazartesi günü itibarıyla başlayan 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönem karne dağıtım programı Ümraniye İnkılap İlkokulunda gerçekleştirildi. Programa, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen’in yanı sıra Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal ile Belediye Başkanı İsmet Yıldırım katılarak öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.
Ümraniye’de özel ve resmî toplam 120 bin öğrenci 21 Ocak Cuma günü karnelerini aldı. Bu öğrencilerle birlikte 7 bin öğretmen 18 gün tatil yapacak.
2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi ise 7 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Pandemi nedeniyle maske, mesafe ve hijyen kurallarının geçerli olduğu okullarda, yarıyıl tatilinden sonra da yine aynı tedbirler uygulanmaya devam edilecek.
2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönem için kapanış mesajı veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, şu ifadeleri kullandı:
“Saygıdeğer Veliler, Kıymetli Meslektaşlarım, Sevgili Öğrenciler;
2021-2022 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini bugün itibariyle tamamlamış bulunmaktayız. Öğretmen ve idarecilerimiz, pandeminin gölgesi altında muazzam bir gayret göstermiş eğitim-öğretimin devamlılığı hususunda yapmış oldukları fedakarlıklarla öğrencilerimizin bu süreci okullarında sağlıklı ve güvenli şekilde geçirmesini sağlamışlardır. Özverili çalışmaları sebebiyle idarecilerimiz ve öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.
Çocuklarımız ve gençlerimiz bizlerin en değerli hazinesi olmakla beraber velilerimizin de bizlere emanetidir. Onların başarılı olmaları adına velilerimizin gayreti de bizler için büyük önem arz etmektedir. Bizler büyük bir aileyiz ve tüm paydaşlarımız ortak bir hedefe ulaşmak için yani gençlerimizi en iyi şekilde sonuca ulaştırmak adına çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Onlar için sosyal, kültürel ve psikolojik anlamda en doğru yönlendirmeleri yapabilmek tüm paydaşların ortak görev zorunluluğudur. Bizler biliyoruz ki ülkemizin kalkınması tüm paydaşlarımızın gayreti ile mümkündür.
Eğitimin bir gönül işi olduğunu vurgulamak istiyorum. Ümraniye Milli Eğitim ailesi olarak bizlere emanet edilen çocuklarımızın akademik, sosyokültürel anlamda en güzel şekilde eğitim almalarını; milli değerlerimizi ön plana alan bir gelişim rehberi ile ülkemize en iyi şekilde hizmetkar bireyler olarak yetişmelerini sağlamak noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz.
Bu duygu ve düşünceler içerisinde Ümraniye ilçemizin ve ülkemizin eğitim öğretim sürecine katkı sunan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin sağlık ve huzur dolu bir tatil dönemi geçirmelerini diliyorum.”
BENZER HABERLER