2022-2023 eğitim öğretim yılı başladı, tüm kademeler için ilk ders zili çaldı. Yaklaşık 19 milyon öğrenci ile 1 milyon 200 bin öğretmen sınıflarda yeniden buluştu. Ümraniye’deki ilk okul günü heyecanını Atakent mahallesindeki Arif Nihat Asya İlkokulunda izledik.
5 Eylül’de okul öncesi eğitime ve birinci sınıfa başlayan minikler ve veliler için okula uyum haftası başlamıştı. Bu yıl ilk kez uygulanan yeni uyum eğitimi programı kapsamında ilk gün uyum toplantıları ile velilere yüz yüze bilgilendirme yapıldı. Dün ise tüm kademeler için ders başı yapılırken 5 ve 9’uncu sınıflar için 16 Eylül’e kadar sürecek uyum eğitimleri de başladı.
Kitaplar ve yardımcı kaynaklar sıradaydı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul kitaplarına ek olarak yürüttüğü yardımcı kaynak destek projesiyle öğrencilere ve velilere destek olması için 136 milyon yardımcı kaynak hazırlandı. Ücretsiz dağıtılan kitaplar sınıfa giren öğrencileri sıralarda karşıladı.
Ümraniye’deki kutlama törenleri şube, okul, kurum müdürleri ile öğretmen ve öğrencilerin de katılımıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen’in Ümraniye Belediyesi bahçesindeki Atatürk Anıtı’na Müdürlük Çelengi’nin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Atakent Mahallesi Arif Nihat Asya İlkokulunda devam eden tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.
Özen: “Birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye mecburuz”
Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, 2022-2023 eğitim öğretim yılı açılış konuşmasında şu mesajı verdi:
“Sevgili Öğrenciler, Saygıdeğer Çalışma Arkadaşlarım ve Kıymetli Velilerimiz;
Yeni bir eğitim öğretim yılına daha sevinç, mutluluk ve heyecanla başlıyoruz. Sorumluluk ve yükümlülüklerimizin farkında olarak var gücümüzle eğitim-öğretim vazifemize sarılacağız. Medeniyetimizin geleceği olan öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi, onların milli, manevi ve kültürel değerlerine bağlı, ailesini, milletini, devletini, vatanını, bayrağını çok seven, düşünen, sorgulayarak bilgiyi kullanan, bilginin rehberliğinde araştırıp üreten, gelişime açık ve yenilikçi ama en önemlisi ülkesinin menfaatlerini ve insanlığın faydasını düşünen bireyler yetiştirmek için büyük bir şevk ve azimle çalışacağız. Bu süreçte birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye mecburuz.
Bu yeni eğitim öğretim yılında da başta eğitimin en temel öznesi olan öğretmenlerimiz öğrencileri için fedakâr gayretlerini sarf etmeye, eğitimin en mühim unsuru olan velilerimiz aile ortamlarında çocuklarımızı desteklemeye devam ederken, yarınlarımızın teminatı olan gözümüzün nuru öğrencilerimiz de üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları azimle yerine getirip başarılı olmaya gayret göstereceklerdir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere, fedakârca çalışan maarif kadromuzun ve velilerimizin 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılını kutluyor, İlçemiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum.”
Arif Nihat Asya İlkokulundaki törene Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, gaziler, muhtarlar, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
İlk ara tatil 14 Kasım’da
2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk ara tatili 14-18 Kasım 2022’de yapılacak.
Öğrenciler için 23 Ocak-3 Şubat 2023’te yarıyıl tatili, 17-20 Nisan 2023’te ise ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023’te sona erecek.
HABER: Kerim ÖZTÜRK // Ümraniye Gazetesi // 13.09.2022
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
25 Nisan 2023 TÜM MANŞETLER, ÜMRANİYE HABER
17 Nisan 2023 GENEL, GÜNCEL, POLİTİKA, TÜM MANŞETLER, ÜMRANİYE HABER
13 Nisan 2023 EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, TÜM MANŞETLER, ÜMRANİYE HABER
13 Nisan 2023 GENEL, GÜNCEL, TÜM MANŞETLER, ÜMRANİYE HABER, YAŞAM