Ümraniye’de ‘Afet yönetimi’ ile ilgili her şey hazır

Ümraniye Belediyesi, olası İstanbul depremine karşı ekipleri ve istasyonlarıyla afet yönetimi hazırlıklarını tamamladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler İstanbul’daki deprem hazırlıklarına çevrildi. Ümraniye Belediyesi‘nin de olası bir depremde ortaya çıkacak olan olumsuz sonuçların önüne geçebilmek için belirlediği ‘Afet Yönetimi’ hazır.

ÜMRANİYE’DE ‘AFET YÖNETİMİ’ BÜTÜN DETAYLARI İLE HAZIR

Ümraniye‘nin 37 mahallesinde yer alan Afet İstasyonları‘nda (AFİS), 20 kişilik iki arama kurtarma ekibinin kullanabileceği her türlü ekipman hazır bulunuyor. AFİS’ler sayesinde olası bir olumsuzlukta profesyonel ekipler gelene kadar, gönüllülerden seçilen ve daha önce eğitim görmüş Mahalle Afet Timleri (MAT), istasyonlardan gerekli teçhizatı alarak ilk müdahaleyi gerçekleştirebilecek.

266 ADET TOPLANMA ALANI

Ümraniye Belediyesi, toplanma alanlarına ilişkin yaptığı çalışma kapsamında; 266 adet toplanma alanı, 73 adet barınma tesisi, 5 adet geçici barınma alanı ve afet istasyonlarını da uzun yıllardır hazır halde bekletiyor. Belirlenen toplanma alanlarının tamamı Afet Yönetim Destek Sistemi‘ne (AYDES) de tek tek tanımlı. Vatandaşlar, kendilerine en yakın toplanma alanlarını e-devlet sisteminden, AFAD Acil mobil uygulamasından ve belediyenin internet sitesinden her an ulaşabiliyorlar.

NÜFUSUNUN 4 KATINA KADAR BİR TOPLANMA ALANINA SAHİP

Ümraniye Belediyesi, 37 mahallede bulunan afet istasyonları, konteynerler ve 2 milyon 769 bin 674 metrekare gibi geniş bir toplanma alanına sahip. Standartlara göre kişi başı olması gereken toplanma alanı 1 metrekare iken, Ümraniye’de kişi başı 3,7 metrekare toplanma alanı düşüyor. Bu sayede yaklaşık 735 bin olan nüfusunun 4 katına kadar toplanma alanına sahip bir ilçe olarak öne çıkıyor.

37 MAHALLEDE BULUNAN KONTEYNERLERDE 65 KALEM MALZEME VAR

37 mahallede konuşlandırılan 6 metrekareden oluşan afet müdahale konteynerlerinde; jeneratör, kırıcılar, aydınlatma cihazları, battaniyeler, sedyeler, emniyet şeridi bandı, su tankı, yakıt tankı, çadır, ilk yardım çantası ve baretlerin yanı sıra toplamda 65 kalem malzeme bulunuyor.

Ayrıca Arama Kurtarma Aracı’nda da; delsar sismik ve akustik dinleme cihazı, hidrolik beton kırma ve demir kesme, ayırma aleti, tripot ayaklı indirme-kaldırma aleti, jeneratör, kütle ayırma hava yastığı, oksijen tüpleri, kurtarma halatları, ilk yardım için medikal malzemeler, hasta taşıma sedyesi ve aydınlatma projektörlerinin bulunduğu tam donanımlı arama kurtarma malzemeleri yer alıyor.

Kerim Öztürk:
diger haberler