logo

NESİM PAKIR DSP ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

DSP’nin Ümraniye adayı, akademisyen ve iş adamı Nesim Pakır oldu.

HABER: Kerim ÖZTÜRK // Ümraniye Gündemi Gazetesi // 22.11.2018


Demokratik Sol Parti (DSP) Ümraniye İlçe Başkanı Hüseyin Budak, Ümraniye Belediye Başkan adayını açıkladı. DSP’nin Ümraniye adayı, akademisyen ve iş adamı Nesim Pakır oldu.

Yerel seçimlere sıkı bir şekilde hazırlanan DSP’nin, Ümraniye Belediye Başkan Adayı açıklandı. DSP İlçe Başkanı Hüseyin Budak, parti merkezinde düzenlenen programda Ümraniye belediye başkan adayını açıkladı. DSP’nin Ümraniye adayı akademisyen ve iş adamı Nesim Pakır oldu. Pakır‘ın adaylığı, partililer tarafından alkışlarla karşılık buldu.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Ümraniye Belediye başkan adayı olan akademisyen ve iş adamı Nesim Pakır, yaptığı açıklamada “Belediyecilik evrakları imzalamak ve imar izni vermekle olmuyor. Verilen imar izinleri ile Ümraniye betona boğulmuş, hava alamaz duruma gelmiştir. Bir soluk alma vakti geldi. Ümraniye bu yükü taşıyamaz duruma geldi” dedi.

YORDULAR, YORULDULAR. YİNE İŞ BAŞA DÜŞTÜ

Doğal, özgün, bütünsel ve kent imgesi içerisinde bir kente ihtiyacımız var diyen Nesim Pakır, “Çağdaş toplumların en önemli nitelikleri kentleşmeyle doğru orantılıdır. İyi bir kentleşme, iyi bir yönetimden geçer. Bu da kısaca belediye başkanı ve ekibi demektir. Belediye başkanı bir kentin bel kemiğidir. Hizmet ettiği kentin ve yaşayan halkın geleceği, ortaya koyacağı vizyon ile belirlenir. Ümraniye’yi betonlaştıranlar vebal altındadırlar. Kürsüye çıkıp konuşuyorlar:

‘Biz Ümraniye’yi ve Ümraniyeliyi çok seviyoruz’. Hadi canım! İnsan seviyorsa iki şeyi asla yapmaz. Aldatmaz ve ağlatmaz. Çünkü aldatmak insan onuruna; ağlatmak ise insan yüreğine yapılmış en çirkin saldırıdır. Ben ve ekibim projelerimizle geliyoruz. ‘Parklar yaptık çocuklar için’ diyorlar. Çocuklar sokak arasında asfalta oynuyorlar. Her tarafı betona çevirdiler. Toprağa, yeşile ve ağaca hasret bıraktılar. Medeniyet, kültür dediler, her tarafı reklam panoları ile doldurdular. Bir kenti kent yapan meydanlarıdır. Kentimizi meydansız bıraktılar. İstanbul’da yaşıyoruz. İstanbul’dan nasibini almamış kimliksiz bir ilçe yarattılar. Yordular, yoruldular. Ümraniyemize ve ülkemize sahip çıkma vakti geldi. Yordular; Yoruldular. Üretemiyorlar.”

YENİ BİR KENT YENİ BİR SOLUK GEREKLİ

“İmar alanları açarak yeşili yok ettiler. Ümraniye “Selvi Ağacı” ile bilinir. Ağaçları yok ettiler. Yüksek binalar yaptılar. Plansız, kimliksiz bir kent ortaya çıkardılar. Ümraniye’de trafik çilesi var, durum berbat. Park sorunu var, durum berbat. Bilmem kaç yüz tane park yaptık diyorlar. Çocuklar araçların arasında oynuyor. Okulların bahçelerini küçülttükçe küçülttüler. Çocuklarımızı dört duvar arasına sıkıştırdılar.

Sosyal belediyecilik diye betonlaşan kente kültürel ve sosyal olarak yalnızlaştırdılar. Ama modern Ümraniye diyerek eserleriyle övünmekteler. Ümraniye çağ atladı diyerek övünüyorlar! Çağ atlamak buysa Ümraniye’de değişim zamanı geldi demektir. Yeni bir kent yeni bir soluk gerekli.”

37 MAHALLE 37 MEYDAN!

“Ümraniye meydanlara kavuşmalı. 37 mahalle 37 meydan diyoruz. Bu meydanlar çok amaçlı kurum ve sosyal donatıları ile her mahallede ayrı bir yaşam standartı yükselecek. Kent – Köy Projesi ile esnafın ve Ümraniyeli’nin ekonomik, sosyal ve kültürel değişimi ve kalkınması için yönetime talibim.

Kaynakları yöneten ve yönlendiren bir organizasyona ihtiyaç var. Rekabetin acımasız olduğu koşulları yaşıyoruz. Belediye pazarlama organizasyonuyla üretici / satıcı ile tüketiciyi buluşturmalı diyorum. Bilimden başka her şey yalan. Bilimsel anlamda etkin ve üretken bir yönetim ile belediye imkanları adaletle Ümraniyeliye ulaşacak. Adalet Vatandır anlayışı ile gelir dağılımında adalet, kaynak dağılımında etkinlik sağlanacak. Beşeri kaynaklar hareket geçirilerek üretken bir Ümraniye ile her mahalle, sonra ilçe sonra il düzeyinde huzurla yaşanan ekonomi ve sosyal donatıları ile yaşanan bir kenti oluşturacağız.

Projelerimiz ile Ümraniye yeni bir kent olacak. Ümraniye’de değişim zamanı geldiğine inanıyorum. Bu değişimi inşallah başaracağız. Şimdiye kadar bizler Ümraniye’de gerekli hizmetleri almakta geciktik. Bu yüzden alınan hizmetler Ümraniye’ye yakışmıyor.

Ümraniye için bir çivi çakanlara teşekkür ederim, ama bunların arttırılması gerekiyor.

Halkımızın desteği ile bizler bu değişimi gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. Bilgi ve deneyimim ile şu andan itibaren Ümraniye’ye hizmet etmeye talibim. Saygı ve sevgilerimle” dedi.

Akademisyen Nesim Pakır kimdir?

1967 Ardahan Göle Çardaklı Köyü doğumlu. İlkokulu Ardahan ve Ankara’da, ortaokul ve liseyi Ümraniye’de okudu. İstanbul İktisat Fakültesi’ni  – Maliye Anabilim dalında lisans ve yüksek lisanla bitirdi. Doktora eğitimini Sakarya Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Tarihi Anabilim dalında yapmıştır. Marmara Üniversitesi’nde devam etmektedir. Yatırım Bütçesi adlı kitabı halen İstanbul Üniversitesi’nde ders kitabı olarak okutulmaktadır.

Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği tüm sertifikasyonlara katıldı. 1974 yılından beri Ümraniye’de ikamet etmektedir. İşletme alanlarında ders verdi. Ümraniye’de özel eğitim kurumu ile eğitim sektöründe hizmet vermektedir.

Kitapları:

İktisat Tarihi

Bilgisayarlı Muhasebe

Bilişim Teknolojileri

Yatırım Bütçesi

Açık Öğretim Yardımcı kitapları olarak;

İktisada Giriş / İktisat Teorisi

Genel Muhasebe

Kamu Maliyesi

Türk Bütçe Sistemi

Türk Vergi Sistemi

Etiketler: » » »
Share
1647 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ