Etiketler: #Antrium Sitesi » #Mustafa Aksoy » Cafer Aktürk » CHP Ümraniye » Saray mahallesi » Ümraniye
HABER: Kerim ÖZTÜRK // Ümraniye Gündemi Gazetesi // 7.02.2019
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Ümraniye Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Cafer Aktürk, 31 Mart yerel seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Aktürk, Ümraniye’de CHP’nin kalelerinden bilinen Saray Mahallesi’nde Antrium site sakinleriyle bir araya geldi. Aktürk’e, ilçe örgüt yöneticileri ve belediye meclis üyesi aday adaylarının yanı sıra Saray Mahalle muhtarı Mustafa Aksoy eşlik etti.
Site sakinlerini selamlayarak kısa bir konuşma yapan muhtar Mustafa Aksoy, CHP’li Cafer Aktürk ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.
Daha sonra Cafer Aktürk, site sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi;
ÜLKENİN KÖTÜ GİDİŞATI YALNIZCA CHP’NİN TEK BAŞINA ALTINDAN KALKABİLECEĞİ BİR DURUM DEĞİL!
“Ülkenin şu anda bulunduğu nokta artık öyle kronik ve kötü bir hale geldi ki, yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek başına altından kalkamayacağı boyutu aşmış durumda. Her bireyin parti gibi çalışmasına gerek var. Aksi takdirde ülke uçurumdan aşağıya gidiyor. Ama biz üzerimize düşen sorumluluğu mutlaka yapmamız ve bu yük ne kadar ağır olursa olsun bu yükün altından kalkmayı becerebilmemiz lazım. Bunu söylerken de umutsuzluğa kapılamamak lazım çünkü Mustafa Kemal Atatürk üç arkadaşıyla yokluktan bir ülke yaratmış.”
BELEDİYE TİCARETHANE DEĞİL!
“Ümraniye’ye bu noktadan baktığımızda Ümraniye, apayrı bir dünya. Bu tür sitelerin dışına çıktığınız zaman hayat gerçekten çekilmez bir hal alıyor. Beton yığınlarından ve trafikten başka bir şey göremiyorsunuz. Hava alınacak yer yok. Halbu ki belediyecilik insanların mutluluğunu artıran hizmetin bütünüdür, bir ticarethane değildir. Ümraniye bu şekilde yönetiliyor mu? Diye sorsanız elbette hayır. Daha çok ekonomi ve ranta dayalı, belli bir zümrenin kontrolünde olan bir kentleşme gerçekleşiyor. Bu girdaptan çıkmaya ihtiyaç var. Bu girdaptan çıkmanın yolu da çok iyi projeler ortaya koyarak halkı ikna etmekten geçiyor.”
NEFES ALINABİLECEK BİR YEŞİL ALAN YOK!
“Ümraniye’de insanların gidebileceği, nefes alabileceği bir yeşil alanı yok. Gidilebilecek yerler Ümraniye’nin dışında bazı ilçeler… Halbu ki, mevcut nüfusun dışarı çıkmasından ziyade Ümraniye’ye dışarıdan insanların gelmesini sağlayacak imkanları oluşturmaya ihtiyaç var. Ümraniye’de arazi olarak kamuya ait olan yaşanabilir bir park alanları yapılabilecek iki nokta belirledik. Bu parklar klasik parkların dışında kültür, sanat, spor ve eğlence etkinliklerinin de yapılabileceği alanlar olacak. İlk yılımızda bu projemizi gerçekleştireceğiz.”
ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE HİZMET AĞINI KURACAĞIZ
Ekonomik sıkıntıların gün geçtikçe halkın belini büktüğünü kaydeden Cafer Aktürk, özellikle son zamanlarda sebze ve meyve fiyatlarındaki fahiş artışa dikkat çekti. Aktürk, “Bu fahiş artışın önüne geçme adına Ümraniye’de kooperatifleşerek üreticiden tüketiciye ulaştırmaya yönelik çalışmalarımız var. Ümraniye nüfusu içindeki tüketim ihtiyacı ne kadarsa kooperatif o kadar üreticiyle işbirliği yaparak tarladan aşamalı olarak buraya aktaracak. Daha sonra Ümraniye’de kuracağımız tanzim satış ya da sabit pazar alanlarında bu ürünler halka sunulacak” dedi.
ÜMRANİYE’NİN BİR KİMLİĞİ YOK!
Ümraniye’nin bir kimlik sorununun olduğuna dikkat çeken Cafer Aktürk, “Hepimizin bizi tanımlayan bir özelliğimiz bir kimliğimiz var. Peki, Ümraniye dediğimiz zaman Ümraniye’nin bir kimliği var mı? Yok. Ümraniye neyi ile anılıyor? Ümraniye’ye bir kimlik kazandırma ihtiyacı var. Ümraniye’ye öyle bir kimlik kazandırmalıyız ki, bu kimlik Ümraniye’ye özgü, Ümraniye’ye yakışır olmalı. Bunu yaparken çeşitli insanlarla fikir alışverişinde bulunulmalı hatta yarışmalar düzenlenmeli. Ümraniye denildiğinde “ha bu mu” denilmesi lazım” diye konuştu.
Cafer Aktürk daha sonra, site yöneticilerinin ve sakinlerinin temel belediyecilik hizmetleriyle ilgili taleplerini dinleyerek soruları yanıtladı.
BENZER HABERLER