logo

‘BATTAL BOY’ YOLSUZLUK!

Görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında “imar yolsuzluğu”ndan da dava açılmış.

Yönettikleri belediyelerde yolsuzluk ağları oluşturan CHP’li belediyelerin kirli ilişkilerini ifşa etmeye devam ediyoruz. İstanbul Ataşehir Belediyesi’nin CHP’li eski başkanı Battal İlgezdi’nin rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından Akit gazetesi bir  bilgiye daha ulaştı. 2009-2014 yılları arasında Ataşehir Belediyesi’nde başkan yardımcılığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olarak görev yapan Erol Dolu’nun şikayeti üzerine açılan imar usulsüzlüğü davasında, Battal İlgezdi’nin bir numaralı sanık olduğu tespit edildi.

İstanbul Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Battal İlgezdi hakkında önemli suçlamalar ortaya atıldı. İlgezdi’nin Ataşehir’e bağlı Küçükbakkalköy, İçerenköy ve Barbaros mahallelerinde imar mevzuatına aykırı bina yapılmasına göz yumduğu, yıkım kararlarını uygulamadığı öne sürüldü. İddiaların odağında yer alan Battal İlgezdi ise hakkında suçlamaları reddederken, 19. Asliye Ceza Mahkemesi de İlgezdi ile ilgili kararın bir sonraki duruşmada açıklanacağını ifade etti.

BÜYÜK RANT SAĞLADI

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan CHP’li Battal İlgezdi hakkında yapılan incelemelerde 2009 yılından bu yana eşi, yeğeni Özkan Kınalı, eniştesi Nurettin Şahin ve bacanağı Özer Çetin Şenyurt üzerinden rüşvet ve yolsuzluk çarkı kurduğu ortaya çıkmıştı. Ataşehir Belediyesi’nde inceleme yapan müfettişler, CHP’li Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin onlarca yolsuzluk ve usulsüzlüğünü tespit ederek hem İçişleri Bakanlığı’na, hem savcılıklara iletti. Müfettişlerin hazırladığı raporlarda yer verilen ve pek çoğu hakkında dava açılan tespitlere göre, İlgezdi’nin Ataşehir Belediye Başkanlığı görevini kötüye kullandığı ve yüksek miktarda rant sağladığı belirlendi.

Kemal Kılıçdaroğlu’na en yakın isimlerden Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi’nin, görevini kötüye kullandığı, haksız kazanç elde ettiği, ihaleye fesat karıştırdığı ve gerçeğe aykırı belge düzenlediği iddialarıyla hakkında soruşturma açılmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İlgezdi’nin oldukça büyük bir vurguna karıştığı ifade edilmişti.

Kaynak: Akit

Etiketler: » »
Share
1712 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ