logo

DUDULLU ESNAF KOOPERATİFİ’NDEN ‘O..!’ HABERLERE YALANLAMA

SS.Üsküdar Dudullu Çakmak Sanayi Sitesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, bazı ‘malum!’ basın yayın organlarında çıkan haberleri yalandı. Kooperatif Başkanı Mehmet Sami Yirmibeş haberlerin gerçek dışı olduğunu belirtti.

HABER: Kerim ÖZTÜRK / 08.12.2017

SS.Üsküdar Dudullu Çakmak Sanayi Sitesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, eski başkan Zihni Teke’nin istifası ile sözde usulsüzlüklere ilişkin bazı ‘malum!’ basın yayın organlarında çıkan haberleri yalandı.

Bugün yerel basınla bir araya gelen Kooperatif Başkanı Mehmet Sami Yirmibeş ve yönetimi ile bir süre önce başkanlıktan istifa eden Zihni Teke, haklarında çıkan asılsız haberler hakkında yazılı basın açıklaması yaptı. Yirmibeş ve Teke, haberlerin gerçek dışı olduğunu belirtti.

Konu ile ilgili yapılan basın açıklaması şöyle: 

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURULDU

“Birilerinin siparişi üzerine kaleme alındığı her halinden belli olan sözde haberlere karşı hukuki yollara başvurulmuş ve kurumumuzun her türlü yasal hakkını kullanarak ortaklarımızın itibarını hedef alan maksatlı yayınlara karşı davalarımızı açmış bulanmaktayız.”

BEN ŞİKAYET ETMEDİM

“Sözde haberlerde yer aldığı gibi, önceki başkan Zihni Teke’yi ben şikayet etmedim. Zihni bey benim 1990 yılından beri arkadaşım. 2000 yılından bu yana kooperatifimizin başkanı, ben de başkan yardımcısıyım. Bir gün dahi kendisine yeter artık bende başkan olayım demedim. Bu durumu Zihni Bey’e sorabilirsiniz.”

DOĞRU HABERLER YAYINLAYIN

Kooperatifimize Temmuz ayı başında gelen müfettiş Merkez Birliğimizin müfettişi olup Ankara’dan gelmiştir. Müfettiş raporu 07/11/2017 tarihinde gelmiştir. Sözde haberde ‘müfettiş raporundan sonra istifa eden’ diyorsunuz. Zihni Bey müfettiş raporundan 105 gün önce istifa etmiştir. Mademki şüpheniz var gelin kooperatifimize biz de size gerçek bilgileri verelim. Biz kimseden kaçmıyoruz. Taraflı, yanlı ve kurumumuza söz hakkı tanımayan asılsız haberler değil doğru haberler yayınlayın.”

“BİRÇOK USÜLSÜZLÜĞE RASTLANIYOR” DERKEN, YANIMIZDA MIYDINIZ?

“Sözde haberde ‘Yapılan incelemede birçok usulsüzlüğe rastlanıyor’ diyorsunuz. Siz yanımızda mıydınız da böyle yalan haber yazdınız. Kooperatifimiz yaklaşık bir aydır 150.000 TL kredi vermeye başladı. “200.000 TL veriyor” diyorsunuz. Oysa biz henüz kimseye 200.000 TL kredi vermedik. “Kimi 3 kefille 10.000 TL alamıyor” diyorsunuz.

Size kredi nasıl verilir anlatalım; Önce kredi müracaatında bulunulur, ne kadar krediye ihtiyacınız olduğu sorulur, 150.000 TL dendiği zaman ipotek ne vereceği sorulur, hisseli olmayan arsa, daire tapusu vermesi gerektiği, en az değerinin 250-300.000 TL olması gerektiği söylenir. Banka tarafından da sicili temizse dosya hazırlanır. Kefille hiç kredi verilmemektedir.

Kooperatifimiz yönetimi 5 kişiden oluşur. Karar defterini 5 kişi imzalar. İşlerin yürütülmesi için Ticari Sicilinden 3 kişi adına yetki alınır. Yapacağımız işlerde en az 2 yetkili imza gerekmektedir.”

VİLLA DEĞİL DAİRE!

“Karasu’da 4 adet villa satıldı usulsüzlük kapatılsın diye kullanıldı” denmiş yine sözde haberlerde; Oysa Karasu’da 4 adet villa değil, kooperatifin 4 adet dairesi mevcuttur. Bu daireler 2015 yılında 420,000 TL’ye alınmıştır. Yönetimimizce kooperatifimizin üyelerine hizmet etmesi amacıyla bu dairelerin nakde çevrilerek kooperatif hesabında kredi karşılığı olarak kullanılmasına karar verilmiştir. Kaldı ki dairelerden elde edilecek miktar 530,000 TL olarak belirlenmiş olup bu işlemden kooperatifimiz % 25 kar etmiştir. nakde çevrilmesi ile birlikte üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda daha çok krediye kavuşacak olup bu satış üyelerimize hizmet olarak dönecektir.”

KOOPERATİFİN İÇİNİ BOŞALTMAK BÖYLE Mİ OLUR?

Zihni Bey’in istifasından sonra Temmuz 2017 tarihinden sonra göreve geldiğimde % 29,30 olan takip oranımız şu anda %26 – 26.5’lerde. 48.000.000 TL olan plasmanımız 53.000.000 TL ye çıktı.150.000 TL kredi veriyoruz ve bu rakamı en kısa zamanda 200.000 TL’ye çıkarmanın çalışmalarını yapıyoruz.

Şimdi siz değerli basın mensuplarımız aracılığı ile kamuoyunun bilgisine sunmak istiyorum; “Kooperatifin içini boşaltmak böyle mi olur?”

Kooperatif olarak her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Olağan Genel Kurullarımızda üyelerimiz tarafından denetlenmekteyiz. Geldiğimiz süreçte bugüne kadar yapılan bütün genel kurullarda yönetimimiz alnının akıyla ibra edilmiş olup bu ibralara ilişkin herhangi bir itiraz olmamıştır.

Sözde haberde; kooperatifimizin internet sitesinde başkanın hala adının olması ekibin değişmediğinden, sıkıntıları gizlemeye çalışmalarından değil, dışarıdaki bunca yalan, dolan ve dedikodu ile uğraşan ekibimizin yoğun çalışmasından dolayı siteye girip de düzeltmeye fırsatı olmadığındandır…

BUNLAR ÇAMUR ATMA, KARALAMA VE İFTİRAYA YÖNELİK SİPARİŞ HABERLER

Sonuç olarak; kooperatifimiz bir genel kurul sürecine doğru emin adımlarla yol alırken, birilerinin çamur atma, karalama ve iftira atmaktan ibaret bu sipariş haberleri kamuoyunun vicdanına havale ediyor, ortaklarımızın hukuki haklarını sonuna kadar arayacağız.”

Etiketler:
Share
2065 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ