logo

BANU BAYRAK İKİNCİ ŞİİR KİTABINA İMZA GÜNÜ DÜZENLEDİ

Şair N. Banu Bayrak, yayınlanan ikinci şiir kitabı olan “Aşk ve Düş” adlı şiir kitabını imza günü düzenleyerek tanıttı.

HABER: Kerim ÖZTÜRK // Ümraniye Gündemi Gazetesi // 17.04.2019


Şair N. Banu Bayrak son şiir kitabı ‘Aşk ve Düş’ için imza günü düzenledi. Ümraniye Alemdağ caddesi Kovan Fırın Kafe’de gerçekleştirilen imza gününü Bayrak’ın ailesinin yanı sıra sevenleri ve Ümraniyeli şiir severler katıldı.

Bayrak, yeni bir şiir kitabını yayınlamaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu söyledi. Kendisini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür eden Bayrak, şöyle dedi:

“Her zaman yanımda olarak bana destek veren aileme ve sevdiklerime teşekkür ederek başlamak istiyorum. Onlar olmasa bunu başaramazdım. Kitap yazma serüvenim Emel Kırkaya Demirler Hanıfendi ile başladı. Kendisi Ümraniye Lisesi’nde Fen Bilgisi ve Biyoloji öğretmenimizdi. Her zamanki gibi yıllar sonra öğrencisine yeniden bir kapı daha araladı. ‘Cemre Düştü Ömrüme’ adlı ilk kitabımızı beraber yazdık. Ayrıca bu kitapta kendi şiiriyle yer alması beni çok mutlu etti. İki değerli lise arkadaşım hazırlık aşamasında yardımcı oldular. Karakalem resim çalışmalarıyla Ressam Nazan Koç Bal ve Ataşehir Türk Halk Müziği Korist ve Solisti Güner Zeyrek Gönenç okuduğum şiirlerde bana güzel sesiyle eşlik ettiler. Kitabın editörlüğünü, Düzce Üniversitesi mezunu Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni, evlat diye hitap ettiğim Gülnaz Ulusoy yaptı. Kitap kapak tasarımı ise kuzenim olması ile gurur duyduğum Tunahan Küçük’e ait. Günümüzde kadına yönelik her türlü psikolojik ve fiziksel şiddetin artmasını kınıyorum. Kadınlarımızın değerin bilindiği toplum yaratmak zorundayız. Güçlü ve birbirinden değerli kadınlara kitabımda yer vererek hayranlığımı dile getirmek istedim. Çünkü kadınlar kadınların değerini bildikçe, toplumun gözünde de değer kazanır. Hayatın içinde kendi ayakları üzerinde durmuş, başarılarıyla adlarından söz ettirmiş, kariyer yapmış, çalışarak bir yerlere gelmiş ve kanser hastalığını yenmiş güçlü kadınlara şiirler yazdım. Kitabımda olmayı kabul ederek beni onure ettiğiniz için, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.”

Bayrak’ın kitabını imzalamasının ardından, bağlama ustası Abdullah Karaduman eşliğinde çalınan müzik eşliğinde kitaptaki şiirler okundu.

Ümraniye Gündemi’ne konuşan şair N. Banu Bayrak, “Şiir yazmak benim en büyük tutkum. Şiir yazdığımı usta şairlerden utanarak her defasında ifade edeceğim. Aşk, hayata başlamamızın sebebi. Aşk benim için şiirin kapısı. Hayatın içinde aşk ve düş arasında yaşanmış her şey şiirlerimde var. Sevgiyle aşkı, umutla umutsuzluğu, huzurla hüznü, en önemlisi de şiir ve çayı iyi demlerim. Çünkü şair olmak, kanadı kırık bir güvercin uçuşundaki özgürlük gibidir. Bir bardak çayın renginde kaybolmak, uçmaya engel kırıklar olsa da kuş bakışı hayallerde var olmaktır. Şair olmak herkesin özlemlerinden ve anılarından kağıda mısra mısra dem vurmaktır. Şairin şehrine uğrayanlar, bir bankta oturup kendilerine ait izlerin seyrine dalarlar. Şiir yüreklerinin aynasından yansıyan duygularına bakmaktır” dedi.

132 sayfadan oluşan ‘Aşk ve Düş’ adlı şiir kitabında şair N. Banu Bayrak, birbirinden güzel duygu yüklü 73 şiirini, şiir severlerin beğenisine sunarak edebiyatımıza katkıda bulunmuş.

Etiketler: » » »
Share
2026 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ